Company logo

Texel tips

Ontdek ons park

Wat is er te doen op Texel?

Texel is een veelzijdig eiland. Of je nu op zoek bent naar natuur, rust of juist actie: op Texel zit je goed. Er is veel te doen op het eiland, we geven graag wat leuke tips. Natuurlijk is er nog veel meer te doen op Texel. Bij onze receptie vind je dan ook diverse informatiefolders en helpen we je altijd graag met het vinden van een leuke activiteit. 

texelse-bierbrouwerij.webp

Texelse Bierbrouwerij

De lekkerste bieren worden op Texel gebrouwen in de eigen Texelse Bierbrouwerij. Tijdens de rondleiding krijg je inzicht in het ambachtelijke brouwproces. In het proeflokaal maak je kennis met verschillende eilander biertjes. Een echte aanrader voor liefhebbers!

koorn-aar09.jpg

Sportvissen met de Rival

Een dagje de zee op, dat hoort natuurlijk bij een vakantie op Texel. Op motorschip de Rival kunt u even helemaal genieten van alle rust op de Waddenzee. Ga een keer sportvissen of stap aan boord van een robbentocht! 

zelfpluktuin-voedselbos.jpg

Het Voedselbos

De lekkerste aardbeien, bessen, bramen, frambozen en andere fruitsoorten pluk je op Texel in Het Voedselbos (tussen Oudeschild en Den Burg). Naast fruit kun je ook groente of een bosje bloemen scoren. Na het plukken geniet je van zelfgemaakte taart, een verse smoothie of een kopje koffie of thee in de gezellig serre. Voor kinderen is er een kabouterpad, een jeep skelter route, een mini kinderboerderij en diverse speelmogelijkheden. 

brasserie-beers.jpg

Brasserie Beers

Brasserie Beers is direct naast vakantiepark De Koorn-aar gelegen. Hier kun je genieten van een kopje koffie met iets lekkers, een goede lunch of een diner. Op de lunchkaart vind je diverse gerechten met voor ieder wat wils. Tosti’s, salades, luxe belegde broodjes een kopje soep of yoghurt: het staat allemaal op de kaart. Ook de dinerkaart is divers en bevat heerlijke gerechten voor visliefhebbers, vleeseters en vegetariërs.