Company logo

Nieuws

Fietstocht op Texel

Article img 24 mei 2023

Met meer dan 140 kilometer fietspad op Texel, is het Waddeneiland een van de fietsvriendelijkste gemeenten van Nederland. De fietspaden liggen over het hele eiland wat de fiets het perfecte vervoersmiddel maakt om het prachtige eiland te ontdekken. Van de TESO boot in het 't Horntje naar de vuurtoren in De Cocksdorp, van Ecomare naar de vissershaven in Oudeschild. Per fiets kom je op Texel (bijna) overal.

 

Fietsroutes op Texel

Er zijn tal van mooie fietsroutes op Texel. Denk bijvoorbeeld eens aan het fietspad langs de Waddendijk? Vooral bij mooi weer is het er heerlijk fietsen, genietend van het fraaie uitzicht en de geluiden van de talloze wadvogels. Ook mooi is het Walenburgerdijkje, een vier kilometer lang fietspad middendoor de oude polder Waal en Burg. Maar, slechts twee routes noemen, betekent het risico nemen er ook een heleboel onderbelicht te laten…

 

Ontdekkingstocht

Het leukste is om zelf op ontdekkingstocht op Texel te gaan. Wie het een beetje goed plant, komt onderweg altijd wel ergens een leuk terras of cafeetje tegen. Een handige gids daarbij is het Fietsroutenetwerk Texel. Volg simpelweg de bordjes van het ene genummerde knooppunt naar het andere en bepaal zelf de route en het aantal kilometers. Op infopanelen langs de route en op de Kaart van Texel staan de nummers van de fietsknooppunten aangegeven. Het bijbehorende routekaartje met afstanden is verkrijgbaar bij de meeste fietsverhuurders op het eiland en bij de VVV.

 

Kortom, fietsen op Texel is een avontuur dat je niet mag missen tijdens je vakantie. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van het eiland te ervaren en de lokale cultuur en geschiedenis te ontdekken.

 

Wist je dat wij fijne fietsen verhuren bij de receptie? Kom langs.