Openbaar vervoer op Texel: Texelhopper 

Vanaf station Den Helder naar Vakantiepark De Koorn-aar

Texelhopper regelt het openbaar vervoer op Texel. Naast twee vaste buslijnen rijden er kleinere Texelhopper busjes over het eiland (deze moet u reserveren).
 
Vanaf het treinstation in Den Helder vertrekt een bus (lijn 33) naar de veerboot. Bij het Connexxion loket op het station of bij de buschauffeur kunt u voor €3,- een ticket kopen waarmee u naar elke gewenste bestemming op Texel reist. Bij de veerboot stapt u uit en koopt u een ticket voor de bootovertocht. Eenmaal op Texel verlaat u de boot via de rechterzijde, waar u op het terrein uw gereserveerde (kleine) busje ziet staan. 
 

Busje reserveren

Vakantiepark De Koorn-aar is niet bereikbaar via de vaste buslijn. Op Texel aangekomen stapt u in het door u gereserveerde Texelhopper busje, dat klaar staat als u de boot aan de rechterkant verlaat. U reserveert uw rit minimaal één uur van tevoren. 
 
Reserveren kan via de website of telefoon (0222- 784 000). Geef bij de reservering op dat u vertrekt vanaf halte ‘veerhaven’ en dat u uitstapt bij halte Grensweg, Den Burg. Op vertoon van het kaartje kunt u plaatsnemen in het busje.
 

Met de auto naar Den Helder (TESO veerhaven)

Indien u met de auto naar de TESO veerhaven afreist, heeft u de mogelijkheid om de auto te parkeren op het TESO parkeerterrein. U reserveert, minimaal één uur van tevoren, een Texelhopper busje via de website of telefonisch (0222-784 000). Op de veerhaven in Den Helder stapt u op de boot. U gaat lopend de boot af (via de rechterzijde) en uw Texelhopper busje staat voor u klaar en brengt u naar halte Grensweg. 
 

Gezins- en dagkaarten

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de gezins- en dagkaarten van Texelhopper. 
 
Dagkaart: € 7,50 p.p. Hiermee kunt u een dag onbeperkt over het eiland reizen.   
Gezinskaart: € 17,50. Dit ticket is geldig voor een gezin van maximaal twee volwassenen en drie kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar. 
 
De dag- en gezinskaarten zijn verkrijgbaar via www.texelhopper.nl, bij diverse locaties op Texel, bij de buschauffeur op lijn 28 en bij het Connexxionloket op station Den Helder. De tickets zijn op werkdagen geldig vanaf 09.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen de hele dag. 
 

Meer informatie?

Ga naar www.texelhopper.nl