Praktische informatie

Heb je een vakantie bij De Koorn-aar geboekt? Dan heb je vast heel veel zin om al het moois op Texel te ontdekken. Wij zetten graag wat praktische informatie voor je op een rij, zodat je goed voorbereid bent. 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Texel wordt geregeld door Texelhopper. Naast twee vaste buslijnen rijden er kleinere busjes over het eiland (deze moet je reserveren). Dankzij de inzet van deze kleine busjes is (bijna) elke locatie op Texel goed bereikbaar. Om De Koorn-aar te bereiken, moet je zo'n Texelhopperbusje reserveren (doe dit minimaal 1 uur van te voren). Dit busje zal klaarstaan wanneer je de boot aan de rechterkant verlaat. 

Hoe werkt dat? 
Vanaf station Den Helder neem je bus 33 naar de veerhaven en reserveer je telefonisch of via de website van Texelhopper een busje (minimaal 1 uur van te voren). Bij de veerboot stap je uit en koop je een ticket voor de bootovertocht (€ 2,50). Aangekomen op Texel verlaat je de boot via de rechterzijde, waar het door jou gereserveerde busje klaarstaat. 

> Ga naar de website van Texelhopper

Parkeren op Texel

Op Texel geldt in alle dorpen en bij alle strandafslagen betaald parkeren (dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur). Natuurlijk kun je op ons park gratis parkeren, maar wanneer je regelmatig een uitstapje maakt kunnen de kosten al snel oplopen. Het is het voordeligste om een Texelvignet aan te schaffen. Hoe dit werkt en wat je hiervoor betaalt, kun je vinden op www.texelevignet.nl

> Lees meer over parkeren op Texel

Weerbericht Texel

Wat voor weer het wordt tijdens jouw vakantie op Texel? Bekijk het enige, echte Texelse weerbericht. Zo ben je altijd op de hoogte!

 

Den Burg Texel