Gepubliceerd op 19 nov. 2019
Overwinteren op Texel - TIPS

Je mag je zwembroek en je parasol op het vasteland laten, maar niet getreurd. Zonder deze attributen valt er ook ontzettend veel te beleven op ons prachtige eiland. In dit artikel geven we je 5 Texeltips voor in de winter.

 

1. Een frisse neus halen bij Paal 17

Ook in de winter moet een standbezoek zeker op jouw planning staan tijdens een bezoek aan Texel. De onstuimige zee en de uitgerekte zandvlaktes zijn een lust voor het oog. En die frisse neus komt zeker goed, een winterse dag zonder briesje heeft zich nog nooit voorgedaan op Texel. ;) Bij strandtent Paal 17 warm je vervolgens weer op onder het genot van een hapje of drankje. 

 

2. Sommeltjespad

Deze interactieve wandeling is de perfecte activiteit met kleine kinderen. De route van 1,5 kilometer is gebaseerd op de legende van de Texelse Sommeltjes. De kinderen gaan op zoek naar de Sommeltjes (soort aardmannetjes) en andere dieren die langs het pad staan. Pluspunt: de wandeling is slechts 10 minuten fietsen van de Koorn-Aar.

 

3. Pannenkoek bij de Catharinahoeve

Ben je wel echt op Texel geweest zonder een pannenkoek bij de Catharinahoeve te eten? Dit iconische restaurant serveert al sinds 1965 pannenkoeken in hun omgebouwde boerderij. Het interieur is al bijna 55 jaar niet veranderd, loop binnen en je vliegt terug in de tijd. 

 

4. Hooglanders spotten

Op loopafstand van ons park vind je wandeling de Ploegelanden. Door de blauwe paaltjes te volgen loop je een mooie route van 2,8 kilometer. De indrukwekkende Schotse hooglanders grazen in dit gebied. Kijk goed om je heen, dan zie je ze zeker! 

 

5. Winkelen in Den Burg 

Als het buiten koud is, is het in de winkeltjes in Den Burg extra warm. In het winterseizoen zijn niet alle zaken geopend, maar zeker genoeg om een dagje rond te struinen. Tussendoor is er genoeg gelegenheid voor een drankje en een hapje. Nu is je trip naar Texel helemaal compleet!

 

 

23 t/m 25 september: Texel Culinair

23 t/m 25 september: Texel Culinair

Gepubliceerd op 22 jul. 2022
De Dorpsstraat van De Koog verandert het laatste weekend van september in één groot openluchtrestaurant.
Lees meer
11 cadeau’s voor vrouwen die van kamperen houden

11 cadeau’s voor vrouwen die van kamperen houden

Gepubliceerd op 8 feb. 2021
Kunnen jullie ook niet wachten tot het kampeerseizoen begint? Kijk samen uit naar de volgende kampeertrip en maak je valentijn alvast blij met deze originele kampeercadeau’s. Lees snel verder voor 11 cadeau’s voor vrouwen die van kamperen houden.
Lees meer
Den Burg Texel