Gepubliceerd op 25 sep. 2019
Herfst en Texel: de gouden combi

Texel lijkt vanwege haar strand en zee misschien een op en top zomerbestemming, ook in de herfst is het er goed toeven. Misschien nog wel beter dan in de zomer. Knus, rustig en gehuld in een schitterend kleurenpalet. We noemen maar wat. Zes redenen om dit najaar de overtocht naar het eiland te maken.

 

1. Uitwaaien op het strand

Of je nu gaat lopen of fietsen, vanaf ons park sta je binnen een mum van tijd met je neus in de wind op het Texelse strand. In de herfst en winter is het een stuk rustiger en heb je deze lekker voor jezelf. Uitwaaien maar!

2. Borrelen in de strandpaviljoens

Terwijl de regen tegen het raam tikt en de wind flink waait zit jij lekker warm binnen in één van de vele strandpaviljoens. Een aantal zijn het hele jaar door open en vormen een behaaglijke plek om even op te warmen na een lange dag op het eiland. Chocolademelk of Juttertje in de hand en lekker staren naar de woeste golven.

3. Texel kleurt warm

De heide, de duinen en het bos veranderen in de herfst in kleine schildertijtjes waar je uren naar kunt kijken. Ga lekker strûnen door de natuur en verwonder je over het prachtige bruin, oranje en groen om je heen.

4. Het Dennenbos in

Zeg je herfst, dan zeg je bos. Het Texelse Dennenbos. De Koorn-Aar ligt aan de rand van dit stukje natuur en is daarmee een prima startpunt voor een rustgevende boswandeling of fietstocht. Ontdek de verschillende routes en beklim de uitkijkpunten. Fietsen (ook elektrisch) kun je gewoon bij onze receptie huren.

5. Ontdek musea

In de zomer is het misschien ‘zonde’ om binnen naar een museum te gaan, dus pak je kans in de herfst! Zo vind je vlakbij ons vakantiepark het Juttersmuseum, waar de meest bijzondere strandvondsten van de afgelopen 75 jaar tentoongesteld staan. Films vertellen je meer over scheepsstrandingen, reddingsacties en de jutterij. Daarna nog even zelf het strand op?

6. Onze accommodaties extra voordelig

Warm voor een herfst op Texel? Dan nog één reden om ervoor te gaan: onze chalets zijn in het najaar extra voordelig geprijsd. Er zijn nog een aantal accommodaties beschikbaar. Boek hier direct je verblijf!

 

23 t/m 25 september: Texel Culinair

23 t/m 25 september: Texel Culinair

Gepubliceerd op 22 jul. 2022
De Dorpsstraat van De Koog verandert het laatste weekend van september in één groot openluchtrestaurant.
Lees meer
11 cadeau’s voor vrouwen die van kamperen houden

11 cadeau’s voor vrouwen die van kamperen houden

Gepubliceerd op 8 feb. 2021
Kunnen jullie ook niet wachten tot het kampeerseizoen begint? Kijk samen uit naar de volgende kampeertrip en maak je valentijn alvast blij met deze originele kampeercadeau’s. Lees snel verder voor 11 cadeau’s voor vrouwen die van kamperen houden.
Lees meer
Den Burg Texel