Gepubliceerd op 20 feb. 2019
De leukste activiteiten in het voorjaar op Texel

Vakantie naar Texel geboekt? Heerlijk! Nu de temperaturen langzaam stijgen, het langer licht is buiten en het voorjaarszonnetje zich steeds vaker laat zien, vonden wij het de hoogste tijd om de leukste Texelse activiteiten van dit voorjaar voor je op een rijtje te zetten!


1.)   Een fietstocht langs de bollenvelden. Van april tot half mei hebben Texelse bloembollenkwekers twee fietsroutes uitgezet langs de mooiste velden. Aanschouw de prachtige kleuren van de natuur.

2.)   Op Texel zie je overal schapen en in het voorjaar verdubbeld dat aantal ook nog eens! Schattig hè, die kleine lammetjes?! Veel boerderijen geven je de mogelijkheid om met ze te knuffelen. De ultieme voorjaarsactiviteit op Texel!

3.)   Bezoek Museum Kaap Skil voor een tentoonstelling vol schatten van de zeebodem, afkomstig uit eeuwenoude scheepswrakken. 

4.)   Het Texelse strand is onmisbaar op het to-do-lijstje… Lekker met het hele gezin en de hond uitwaaien op het strand, even tot rust komen en genieten van de zon, zee en het strand.

5.)   Op Texel zijn er vele strandpaviljoens waar je goed kunt vertoeven na een heerlijk dagje strand of een lekkere wandeling. Even relaxen met een kop koffie of Texels biertje!

6.)   Een dagje zeehonden, bruinvissen en andere zeedieren kijken bij Ecomare! Leer meer over het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en de natuur op Texel. Dat is plezier voor jong en oud!

7.)   Ontdek de veelzijdige natuur van Nationaal Park Duinen van Texel. Het hele Texelse duingebied, inclusief zandplaat De Hors en De Slufter, is een prachtig gevarieerd landschap om in te wandelen. 

8.)   Breng een bezoekje aan de typisch Texelse vuurtoren in de Cocksdorp. Klim jij helemaal naar het topje voor een prachtig uitzicht over het eiland?

9.)   Het Dennenbos. Leuk voor iedereen die van natuur en beweging houdt. Of je nou lekker gaat wandelen of liever de fiets pakt, genieten doe je gegarandeerd in dit prachtige bos. Én je wandelt er zo naartoe vanaf ons park.  

 

Het is niet voor niks dat 80% van de toeristen nog eens een bezoekje brengt aan Texel. Het eiland is niet heel groot, maar er is ontzettend veel te beleven… Benieuwd naar het echte Texelse vakantiegevoel? Wij verwelkomen je graag!

23 t/m 25 september: Texel Culinair

23 t/m 25 september: Texel Culinair

Gepubliceerd op 22 jul. 2022
De Dorpsstraat van De Koog verandert het laatste weekend van september in één groot openluchtrestaurant.
Lees meer
11 cadeau’s voor vrouwen die van kamperen houden

11 cadeau’s voor vrouwen die van kamperen houden

Gepubliceerd op 8 feb. 2021
Kunnen jullie ook niet wachten tot het kampeerseizoen begint? Kijk samen uit naar de volgende kampeertrip en maak je valentijn alvast blij met deze originele kampeercadeau’s. Lees snel verder voor 11 cadeau’s voor vrouwen die van kamperen houden.
Lees meer
Den Burg Texel